Vad är ett textnummer?

Ett textnummer är ett telefonnummer som presenteras som en kombination av siffror och text såsom 020 HYRBIL

Ett textnummer använder bokstavsplaceringen på telefonens siffror. Man slår ett nummer genom att trycka en gång på den knapp där motsvarande bokstav/siffra finns – för övrigt så som man också knappar in ett sms med hjälp av T9 eller ordlista före man som vanligt trycker på ringknappen.

Textnummer (vanity number, phoneword, textnummer) är ett icke-geografiskt telefonnummer som presenteras som ett ord/namn/fras med hjälp av telefonens knappsats. Konceptet är allmänt känt i USA och flera andra länder då de största företagen redan upptäckt fördelarna. Företag på den skandinaviska marknaden börjar nu följa efter.

Textnummer bygger på en standardiserad knappsats i enlighet med International Telecommunication Union (ITU) där varje knapp motsvarar vissa bokstäver. Detta betyder att telefonnummer kan bli ”översatta” till ord genom att använda bokstäverna på de olika knapparna. Textnummer är alltså ett sätt att alfabetiskt översätta ett sifferbaserat telefonnummer.


Textnummer används vanligtvis i annonsering då ord/namn/uttryck är lättare att komma ihåg än siffror. Textnumret hjälper även organisationen att stärka varumärket. Avsikten med numret är att målgruppen skall ha lätt att komma i kontakt med företaget eller organisationen då de har lätt för att komma ihåg telefonnumret. Detta är anledningen till att Textnummer ökar responsen på annonsering och blir en stor tillgång för företaget. Textnummer ökar helt enkelt sannolikheten att bli uppringd.

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Smartnummer

Til toppen av siden

Smart Communication AB - 0771 NUMMER (0771-686637)

Smart Communication AB © 2008-19 | Siteman CMS

Norge Sverige

Topp